O nama

Villa Lara nalazi se u malenom i mirnom mjestu Brist na samom jugu Makarske rivijere. Izgrađena je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, a kompletno je adaptirana i renovirana 2016. godine. U samoj rekonstrukciji kuće koristili su se moderni, ali isto tako i tradicionalni materijali tako da Villa predstavlja savršeni spoj kvalitete i tradicije ovog kraja.

Kompletna kuća je klimatizirana te su u svakoj prostoriji na raspolaganju i stropni ventilatori kako bi vaš boravak učinili još ugodnijim.

Sama Villa raspolaže s 4 moderno opremljene spavaće sobe te dvije prostrane kupaonice, po jedna na svakoj etaži kuće. Na gornjoj etaži nalazi se balkon, a iz svih spavaćih soba na prvom katu pruža se jedinstven pogled na more.

Kompletna kuća je klimatizirana te su u svakoj prostoriji na raspolaganju i stropni ventilatori kako bi vaš boravak učinili još ugodnijim.

 

Zanimljivosti o Villi Lara; Bivši vlasnik kuće, Ivan Miošić rođen je u Bristu 1911. godine te je za vrijeme prvog svjetskog rata zajedno s obitelji emigrirao u Južnoafričku republiku. Tamo je postao ugledan poslovni čovjek, stekao je razvidnu karijeru u toj za njega drugoj domovini. No, želja za prvom domovinom Hrvatskom bila je jaka te je 1988. godine na temeljima svoje rodne kuće u Bristu Ivan sagradio ovu kuću te na taj način obnovio vezu s mjestom svojih predaka.

Gospodin Ivan Miošić je ujedno bio i veliki dobrotvor ovog kraja. Financirao je mnoge projekte u mjestu Brist, primjerice šetnicu prema susjednom mjestu Gradac, zatim uređenje Izvora vode u Bristu te je oporučno ovlastio svog prijatelja g. Rajka Marušića da nakon njegove smrti 2012. godine proda ovu kuću i sav novac od iste donira mjestu Brist i općini Gradac za razne javne projekte i potrebe. U Ivanovu čast zahvalni mještani Brista u mjestu su postavili bistu s njegovim likom.

Godine 2013. obitelj Dominiković kupila je ovu kuću, kompletno ju obnovila i renovirala u razdoblju do 2016.g., a od 2018.g. odlučila ju je ponuditi gostima na raspolaganje tijekom godišnjih odmora.

 

Vrsta Vila
Mjesto Brist
Broj osoba
8
Kućni ljubimci
Nisu dozvoljeni
Godina adaptacije
2016.
Veličina prostora
cca 188m²
Pogled na more
Spavaćih soba
4
Kuhinja 1
Kupaonica 2
Parking Da - 2


 

POŠALJITE UPIT ZA SMJEŠTAJEM

UDALJENOSTI:

  • Najam plovila: 1 km
  • Aqua park: 2 km
  • Pjesacke staze: 20 m
  • Udaljenost od prvog susjeda: 5 m
  • Udaljenost od trgovine: 200 m
  • Udaljenost od restorana: 30 m
  • Udaljenost od najblizeg grada: 38 km (Makarska)
  • Udaljenost od mora: 2 m (Sljuncana plaza)

Napominjemo da su udaljenosti okvirne i izražene u zračnoj liniji.